In het kader van educatie bij de expositie Disruption – Remapping Nature, die loopt tot en met 24 september 2017, is voor het voortgezet onderwijs het kunstblad Moving Nature uitgegeven. Meer informatie over dit kunstblad vindt u in het menu links.
 
Een nieuwe vorm: het kunstblad
Voortaan nemen educatieve producten voor het voortgezet onderwijs, die aansluiten bij het actuele programma van Lustwarande, de vorm aan van een kunstblad, waarop de thema’s van een actuele of recente expositie nader uitgewerkt worden.
Op de voorzijde van zo’n kunstblad wordt informatie gegeven over de actuele of recente expositie en worden er thema’s aangereikt die daarbij aansluiten.
Op de achterzijde worden korte opdrachten bij de thema’s aangereikt. Deze opdrachten zijn bedoeld als inspiratie voor de eindopdracht.
 
Het kunstblad is geschikt voor leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw en kan gebruikt worden voor vmbo, mbo, havo en vwo-niveau en kan ingezet worden bij CKV (nieuw) en de kunstvakken. Het kunstblad kan ook los van de expositie gebruikt worden.
Bij ieder kunstblad wordt er ook een beknopte, overzichtelijke docentenhandleiding beschikbaar gesteld, waarin onder andere meer achtergrondinformatie te vinden is over de behandelde thema’s.